Metsässä

Metsä on aina ollut lähellä minua. Elämäni ensimmäiset 18 vuotta asuin metsien ja peltojen keskellä Urjalassa. Perheen elanto tuli metsästä, metsätyöllä ennen kuin harvesterit valtasivat metsät. Itsekin kesätöitä tein halkoja hakaten, metsää istuttaen ja raivaten ja sieltä tienasin ensimmäiset palkat.

Ikäluokkani hyvinvointi ja koulutusmahdollisuudet on metsästä peräisin. Suomi eli metsästä. En olisi minä ilman vientiteollisuustuloilla rakennettua Urjalan kirjastoa, peruskoulua ja lukiota.

Ilmastonmuutos huolestuttaa meitä kaikkia. Ilmastonmuutos on totta. Ilmastonmuutos tärkein poliittinen asia tulevalla eduskuntakaudella.  

Ilmastonmuutosta ei ratkaista yksilöiden ilmastoahdistuksella. Uskon että ratkaisu löytyy satsaamalla luonnontieteelliseen tutkimukseen ja insinööritieteiden tuotekehitykseen. Innovaatiot eivät nouse tyhjästä vaan vaativat yliopistojen tutkimusresurssien turvaamista.

Vanhustenhoito on Suomessa kriisissä. Sen ratkaiseminen ei ole ilmaista. Ammatillinen koulutus tarvitsee lisäresursseja. Perusopetus ja lukiokoulutus tarvitsevat koulutusleikkausten jälkeen elvytystä. Pelkät veronkorotukset eivät riitä ratkaisuksi, Akaassakin on verotus jo tapissa.

Metsä tykkää kun sitä hakataan. Suomalainen metsävarallisuus kasvaa 20 miljoonalla kuutiometrillä vuodessa. Suomen vuotuisista fossiilisen energiantuotannon aiheuttamista hiilipäästöistä noin puolet sitoutuu puustoon, metsämaahan ja puutuotteisiin. (www.luke.fi)

Suomi elää metsästä jatkossakin. Tarvitsemme metsäteollisuutta ja vientituloja ja sitä kautta luomme hyvinvointia vanhuksille, lapsille koulutusta ja vihreää teknologiaa. Tarvitsemme metsien hiilinielua sillä se pitää ihmiskunnan hengissä. Olkaamme vihreitä realisteja.

2 ajatusta aiheesta “Metsässä”

  1. Mutta tosiasia on, että upeimmat ikimetsät ovat syntyneet suuremman käden ohjauksessa. Ihmisen ei pidä kaikkea sorkkia: myös metsän monimuotoisuuden pitää saada kehittyä. Luontaisesti.
    Edes jossain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *