Tasa-arvo

Naistenpäivänä on hyvä miettiä tasa-arvoa ja sen edistämistä. Koulutuksella on tässäkin keskeinen asema. Koulun pitää tietoisesti olla tasa-arvoinen toimintaympäristö sekä tytöille että pojille.

Ylioppilastutkinto.fi

Matematiikka on yksi avain arvostettuihin ja sitä kautta hyväpalkkaisiin ammatteihin. On ilahduttavaa, että 2010-luvulla naisten osuus pitkän matematiikan kirjoittajista on noussut 45 prosenttiyksiköstä 50 prosenttiyksikköön. Lukiokoulutus on siis onnistunut tasa-arvon edistämisessä ainakin tässä kohtaa.

Asiaa voidaan lähestyä myös toisesta näkökulmasta. Naisvaltaisten alojen (opetus ja hoiva-alat) arvostusta tulee kohottaa. Jokainen ihminen tarvitsee elämänsä ensimmäisellä kvartaalilla koulutusta ja vähintään viimeisellä kvartaalilla hoivaa. Arvostetaan näitä ammattilaisia, myös palkkauksen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *