Vaaliteemat – osa 1

Vientiteollisuuden kilpailukyky on turvattava. Pelkästään toisiemme paitoja pesemällä emme pärjää, vaikka sisämarkkinatkin ovat toki tärkeät.

Sijoitetaan rohkeasti innovaatioihin ja koulutukseen. Ne ovat olleet globaalissa kilpailussa suomalaisten vahvuudet joiden kautta olemme myös hyvinvointiyhteiskunnan rakenteet pitäneet kasassa. Yliopistojen tutkimusrahoitusta pitää vahvistaa, sillä moni innovaatio vaatii kasvualustaksi perustutkimusta – sekä teknis-luonnontieteellistä että humanistista.

Tarvitsemme tuhat uutta ammatillista opettajaa ja tuhat hoitajaa vanhustenhoitoon. Mutta samalla pitää luoda osaaminen ja työpaikat kymmenelletuhannelle uudelle insinöörille, joiden työ tuottaaa tähän tarvittavan rahoituksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *